top of page
7köznapipszichologia-23845-Edit.jpg

Vén
Bernadett

KRE_logo_A4_magyar_edited.jpg
relaxacio_logo_header2.png
debreceni egyetem.png
7köznapi pszichológia (1).jpg
Oláh Julianna | Online Ingyenes Pszichológiai Konzultáció | Égisz Pszichológia Műhely

Vén Bernadett vagyok, okleveles pszichológus.

A pszichológia számomra keresztrejtvényfejtés, a kirakós darabkáinak összegyűjtése, majd összeillesztése. Az emberi lélek egyediségének, működésének izgalmas világa, annak megértése, feltárása motivál mindennapi munkámban.

Rendszerszemléletben gondolkodom, amely azt jelenti, hogy a páciens problémáját nem önmagában, hanem a körülményeket, közvetlen és közvetett környezeti tényezőket megismerve értelmezem. Hitvallásom szerint a különböző pszichológiai iskolák, módszerek együttes alkalmazásával érhető el eredményes változás, a páciens személyiségéhez igazodva. Ahhoz, hogy ezt hatékonyan végezzem, a folyamatos önfejlesztésben hiszek. Módszerspecifikus képzéseken, egyéni - és csoportos önismeretben is folyamatosan részt veszek.

Virginia Satir is megfogalmazza, hogy az élet nem mindig úgy alakul, ahogyan mi azt szeretnénk, ahogy az szerintünk nekünk jó lenne.

„Az élet nem olyan, amilyennek lennie kell, hanem olyan, amilyen. Az, ahogyan megbirkózol vele jelenti a különbséget." Virginia Satir

A gondolat számomra jelenti egyrészt az élet okozta nehézségeket, azok elfogadását, másrészt a legfontosabbat, az azokkal való megküzdésünk hogyanját. Meggyőződésem, hogy mindannyiunkban megvannak azok az erőforrások, amelyek segítségével el tudjuk érni céljainkat, le tudjuk győzni a szembe jövő akadályokat. Pszichológusként az a célom, hogy az aktuális életnehézségekkel hozzám fordulókkal közösen tárjuk fel ezeket az erőforrásokat a páciens saját tempójában. Ehhez a legfontosabbnak azt tartom, hogy a pácienssel közösen kialakuljon az elfogadó, biztonságos, kölcsönös bizalmon alapuló kapcsolat, amelyben megoszthatóvá, megélhetővé, kifejezhetővé válnak a nehezebb érzelmi állapotok is.

Különösen az alábbi kérdésekben tudok támogatást nyújtani:

  • Stresszhelyzetek megfelelő kezelése

  • Önismeret

  • Életvezetési tanácsadás

  • Családi, párkapcsolati elakadások, ismétlődő nehézségek

 

Magyar nyelven vállalok klienseket.

Szakmai háttér

Pszichológiai tanulmányaim befejezését követően két évig dolgoztam a Pest Megyei Pedagógiai Szakszolgálat érdi tagintézményében, ahol a szakértői bizottság tagjaként vizsgálatokat végeztem, mellette pedig pszichológiai tanácsadással foglalkoztam gyermekekkel, serdülőkkel, szüleikkel egyaránt.  

 

Második éve iskolapszichológusként tevékenykedem egy általános iskolában, ahol leginkább a szorongás, családi nehézségek kezelése, serdülőkori problémák, az önbizalom növelése jelentik a mindennapi munkámat.

Egyetemi tanulmányaim mellett elvégeztem a Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület autogén tréning módszerspecifikus képzését. Jelenleg a Magyar Családterápiás Egyesület családterapeuta képzésének szupervíziós szakaszában képződöm.

Alapítója vagyok a 7köznapi pszichológia blognak is, ahol pszichológiai témájú cikkek írásával foglalkoztam.

Oláh Julianna | Online Ingyenes Pszichológiai Konzultáció | Égisz Pszichológia Műhely

Fordulj hozzám

bizalommal!

bottom of page