top of page
AE0_0160-2.jpg

Mikó
Kristóf Simon

Picture1.png
unkp_logo-03_black.png
Picture2.png
Picture3.jpg
Oláh Julianna | Online Ingyenes Pszichológiai Konzultáció | Égisz Pszichológia Műhely

Mikó Kristóf Simon vagyok, okleveles pszichológus.

 

Tanácsadói munkám során holisztikus szemléletben tekintek a klienseimre. Hiszek a testi és a lelki egészség összefüggésében, és abban hogy mindenkiben megvan a lehetőség az öngondoskodásra és a fejlődésre. Számomra a lelki egészség nem a betegségek hiányát, hanem pozitív tulajdonságok és képességek meglétét jelenti, amelyek irányt adnak életünknek és rugalmassá tesznek minket a szembejövő kihívásokkal való megküzdésben. Ide tartozik az önmagunkkal való őszinteség, a megfelelő kommunikáció, önmagunk motiválása, vagy épp megnyugtatása. Ilyen eszközök megszerzésében és gyakorlásában igyekszem kísérni a hozzám fordulókat, legyen szó akár egy hirtelen jelentkező, vagy egy régóta fennálló elakadásról. Úgy gondolom, az egészség nem egy távoli, passzív állapot, hanem tudatos döntések sorozatából álló folyamat, amelyben bármikor aktív szerepet vállalhatunk.

Az alábbi témákkal kapcsolatban fordulhat hozzám:

- önismeret, kommunikáció fejlesztése

- stressz, munkahelyi vagy magánéleti konfliktus

- érzelmi, vagy korlátozó evés

- lehangoltság, örömtelenség, motivációhiány

- egészségügyi problémákkal való megküzdés

- életmódváltásban való támogatás

- egyéb életvezetési kérdések

Szakmai háttér

Alap- és mesterszakos diplomáimat az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szereztem. Tanulmányaim elején a szokások és készségek tanulása mögött álló agyi folyamatok kutatásával foglalkoztam az ELTE-MTA Emlékezet, Nyelv és Idegtudomány Kutatócsoportban. A nem tudatos tanulási folyamatok  vizsgálata, valamint a saját egészségügyi problémáimmal való küzdelem együttesen rávilágítottak a berögzült szokások és az életminőség kapcsolatára, ezután kezdtem el érdeklődni az egészségpszichológia, valamint a tanácsadói munka iránt. A mesterképzést tanácsadás- és iskolapszichológia szakirányon végeztem, féléves szakmai gyakorlataimat az ELTE Életvezetési Tanácsadóban és a Magadért Drogmentességet Védő Alapítványnál töltöttem. Az előbbi intézményben tapasztalatot szereztem személyközpontú egyéni foglalkozások vezetésében, utóbbiban pedig a függő működésmódról és az abból való felépülésről tanulhattam.

Szakmai hozzáállásomra nagy hatást  gyakorolt a felépülő függőkkel és hozzátartozókkal való csoportos munka. Az önmagunkkal és másokkal való őszinteség, a saját lábunkon való megállás, a tetteinkért való felelősségvállalás, valamint az érzelmeink megélése mind olyan képességek, amelyek gyakorlása, bár nem egyszerű, hiszem hogy bárki életében minőségi változást idézhet elő. Ebből következik, hogy a közös munka során egy olyan elfogadó, támogató kapcsolatot kialakítására törekszem klienseimmel, amely lehetővé teszi számukra az említett képességek gyakorlását és mindennapjaikba való befogadását.

Kiemelt érdeklődési területem a táplálkozás, testmozgás, alvás, és egyéb életmódbeli tényezők hatása a test és lelki egészségre. A pszichés folyamatok elválaszthatatlanok az ideg- és immunrendszer működésétől, ebből következően a pszichológiai munkának szerepe lehet a szomatikus betegségekből való felépülésben, valamint a megelőzésben. Az összefüggés fordítva is igaz: az életvezetési szokásaink közvetlen hatással vannak pszichénkre, és befolyásolják a hangulatunkat, stressztűrő képességünket, és lelki világunk sok más aspektusát. Igyekszem folyamatosan képezni magam a pszichológia és az egészségtudományok határterületein, alkalmazott élelmiszer- és táplálkozástudományi ismeretekből szakirányú továbbképzést végeztem a Táplálkozás-Beállítás™ csapatának szervezésében. Szívesen működöm együtt különböző hátterű szakemberekkel is, komplex életmód-intervenciók lelki oldalról való támogatásában.

Magyar nyelven vállalok klienseket.

Oláh Julianna | Online Ingyenes Pszichológiai Konzultáció | Égisz Pszichológia Műhely

Fordulj hozzám

bizalommal!

bottom of page