top of page
Coaching és karriertanácsadás

Hipnoterápia

A hipnoterápia egy régóta alkalmazott terápiás módszer, mely számos különböző pszichés problémára nyújthat megoldást. Lényege, hogy a hipnózis ideje alatt egy megváltozott tudatállapotba vezeti be a pácienst, aki módosult tudatállapotba kerül, mely nagyon mély nyugalmi, alváshoz közeli, kellemes állapot. A pszichoterápiában alkalmazott hipnózis ideje alatt a külvilág megszűnik létezni, a beteg a belső világára koncentrál.

A gyógyulás nagy mértékben függ a beteg és a terapeuta közötti bizalmi viszonytól, ha ez elég erős, a beteg képes azokat az új dolgokat befogadni és magáévá tenni, melyekkel túlléphet a problémáin. Ebben a tudatállapotban olyan emlékek, traumák is felszínre hozhatók, melyek kóros viselkedésformákat eredményeznek a páciensnél. A kezelés alatt a negatív élmények újraélhetőek, ugyanakkor megváltozott jelentéstartalommal ruházhatók fel.

A hipnoterápia eredményesen alkalmazható szorongás, depresszió és különböző pszichoszomatikus betegségek feloldására, a rossz beidegződések átszervezésére.

 

Mikor válaszd a hipnoterápiát?

 ​

  • ha valamilyen fóbiát vagy függőséget szeretnél kezelni

  • ha szorongsz, depressziós vagy

  • ha emésztési, alvási problémákkal, izomfeszüléssel, mozgásszervi gondokkal küzdesz

bottom of page