top of page
Györgyi Dóra

Györgyi
Dóra

Oláh Julianna | Online Ingyenes Pszichológiai Konzultáció | Égisz Pszichológia Műhely

Györgyi Dóra vagyok, klinikai szakpszichológus.

Az emberi lélek, a viselkedés, gondolkodás megértése mindig szenvedélyesen vonzott, ez terelt a pszichológia irányába. Az emberekkel való foglalkozás egy olyan élményteli közös munka, amely során valaki úgy fogad a bizalmába, hogy közben lehetőségem van az egyedi, belső értékei kibontakozását végigkísérni, legjobb tudásom szerint segíteni.

Pszichológusként abban tudok segíteni, hogy a hozzám forduló jobban megismerje érzései, viselkedése, gondolkodásmódja, tünetei összefüggéseit, mögöttes tartalmát. Célom, hogy az ítéletmentes, elfogadó kapcsolaton keresztül egy magasabb szintű, stabilabb működésmódhoz juttassam az egyéneket, családokat.

Pozitív pszichológiai szemléletben gondolkozva a szemléletváltásra helyezem a hangsúlyt, amely segít abban, hogy megtaláljuk az egyensúlyt és visszakapjuk szakértelmünket saját életünk felett.

Abban hiszek, hogy önmagunkon dolgozni, a lelki egészségünkkel foglalkozni igényes és kifizetődő befektetés, amely minden esetben a harmonikusabb, teljesebb életet szolgálja.

Szakmai háttér

Pszichológusként a Debreceni Egyetem pszichológia szakán végeztem 2004-ben. Ezt követően a Debreceni Orvostudományi Egyetemen klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológusi képesítést szereztem. Családterápiás önismeretet végeztem, amely a mai napig meghatározza szemléletemet. Érdeklődésem a rendszerszemlélet mellett a pozitív pszichológiai irányzatra is kiterjed.

Diplomám megszerzését követően 12 éven keresztül dolgoztam nevelési tanácsadóban, ahol gyerekekkel, felnőttekkel és családokkal foglalkoztam. Mellette családsegítő és gyermekjóléti szolgálat keretein belül látok el pszichológiai feladatokat. Különféle családi nehézségekkel, életvezetési elakadásokkal, gyerek és felnőtt esetekkel egyaránt találkozva végzek tanácsadást és terápiát. Iskolapszichológusi munkám során elsősorban a kamaszoknak, fiatal felnőtteknek való segítésben szereztem tapasztalatot. Önismereti, személyiségfejlesztő csoportokat vezettem serdülők és felnőttek számára.

Szakmai pályafutásom alatt számos alkalommal tartottam előadásokat, képzéseket. Magánellátás keretében több éve fogadom a hozzám forduló felnőtteket, gyerekeket, hogy támogassam lelki egészségük helyreállítását.

Felnőttekkel folytatott egyéni konzultációk során személyre szabottan alkalmazom a különböző módszereket, pozitív pszichológiai szemlélet szellemében kognitív viselkedésterápiás elemeket, rendszerszemléletű megközelítést, relaxációs technikákat és egyéb önsegítő technikákat. Segítő munkám során különösen fontos számomra a bensőséges, elfogadó légkör megteremtése, a kliens jelenlegi választásainak megértése és támasz nyújtása abban, hogy ezek által az egyén önmagának tudjon segíteni, egy magasabb szinten újraszerveződni és megvalósítani önmagát.

Nevelési tanácsadással töltött 12 év tapasztalatával a hozzám forduló gyerekek, serdülők pszichés státuszának felmérését, pszichés vezetését, szülők számára nevelési tanácsadást folytatok. A gyerekekkel történő foglalkozásokon a viselkedéses és pszichés tünetek mögött megbúvó okok feltérképezésére helyezem a fókuszt. Emellett a szülőkkel való konzultációk is jelentős szerepet kapnak egy közös változás elindítása érdekében.

Milyen problémával fordulhatnak hozzám?

  • életvezetési, kapcsolati és érzelmi problémák megoldásának segítése

  • élethelyzeti problémák

  • szorongásos zavarok, stressz

  • önértékelési probléma

  • önismeret támogatása

  • pszichés problémák gyermekeknél

  • magatartási-beilleszkedési problémák

  • szülő konzultáció, nevelési tanácsadás

  • egyéb pszichés problémák

Water

Fordulj hozzám bizalommal!

bottom of page